Rotonda blava, 2007

La remodelació de la carretera d’enllaç ens dóna una imatge d’espai sense cap caràcter definit. Aquest és un lloc important dins del teixit urbà, un element clau per a l’organització de l’eix viari d’accés al centre del poble.

La intervenció es planteja en un espai rodó, resultat de les condicions topogràfiques del terreny. Com a element més representatiu de la proposta, prenem l’aigua.

La rotonda està formada per quatre columnes de ceràmica, una font i un paviment irregular de color blau. Els continguts de la proposada “Rotonda blava” són simbòlics, i parteixen de la síntesi d’unes idees inicials: l’aigua, els orígens romans i la ceràmica inspirada en el blau del mar del Maresme.

La idea general és la d’una font vertical, acompanyada per dos parells de columnes, que en entrar al poble ens acompanya fent de guia de circulació dels cotxes, que després de creuar la plaça continuen per la carretera. Així s’integren el color, el so de l’aigua i els ritmes lineals, en un joc entre la realitat i la ficció, que dóna sentit a un espai urbà que abans era poc atractiu.